Home » Doy Salsbach

Doy Salsbach

Doy heeft gestudeerd aan de Berklee School of Music in Boston U.S.A.
Het was in het jaar 1964 dat Doy vanuit Bonaire, met zijn trio Trio Los Aventureros naar Nederland kwam. Dit in verband met de premiere van de film Te Aworo, waarvan hij de titelsong mede heeft gecomponeerd en vertolkt.
Daarna ging hij onder contract bij Lou van Rees en deed vele optredens in het nachtclub circuit, o.a. met Trio Los Alegres en deed diverse theater en cabaret-dansants.
Doy deed een Europese theater tour in voorprogramma’s van o.a. Shirley Bassey en Timi Yuro. Ook heeft hij theaterseizoenen gedaan met de André van Duin Revue en met de Mounties.
Doy heeft plaatopnames gemaakt met Super Sister, Sweet dBuster, Harry Sacksioni, Tineke Schouten, André van Duin en vele anderen. Hij had met zijn eigen theatershow Los Alegres Fiesta Tropical Revue een contract bij Joop van den Ende.
Al vele jaren wordt Doy uitgenodigd voor het North Sea Jazzfestival, als vertegenwoordiger van de Latijns Amerikaanse muziek met de band Colegio Latino en met Mambo Kids.
Bovenstaande is nog maar een fractie van zijn indrukwekkende C.V. Zo is er nog van alles te melden over wat hij op muziekgebied heeft betekend voor de Nederlandse Antillen en zijn muzikale activiteiten in opdracht van het kabinet. Bij muziekschool 't Muzenhuis geeft Doy les in meerdere muziekinstrumenten.

Geeft les in:

 

 

   Colegio Latino