Home » ‘t Muzenhuis heeft nieuwe gitaardocent!

‘t Muzenhuis heeft nieuwe gitaardocent!

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 17:01

Vincent Koning is de nieuwste gitaardocent bij Muziekschool ‘t Muzenhuis.

Inmiddels wordt Vincent Koning (Den Helder 31 oktober 1971) als docent en uitvoerend musicus gerekend tot de absolute top in Nederland.

Vincent studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij les kreeg van Peter Nieuwerf en Eef Albers en een jaar later aan het Hilversums Conservatorium.

Hij heeft met veel grote namen samengespeeld, zoals Benny Bailey, Teddy Edwards, John Hicks, Tal Farlow, Joe Cohn, Deborah Brown, Scott Hamilton, Vincent Herring, Philip Harper, (zijn zoon Clifford is leerling bij ’t Muzenhuis), Piet Noordijk, Harry Verbeke, Cees Slinger, Lex Jasper, Rob van Kreeveld en Jarmo Hoogendijk.

Het balletje ging echt goed rollen, toen hij in 2002 een cd met 'the Hague Allstars' opnam, met o.a. Peter Beets en Simon Rigter. Sindsdien is hij veel op tournee en speelt over de hele wereld met o.a. het trio ‘the Ghost, the King and I’ van pianist Rob van Bavel, waar hij vier albums mee opnam. Het nieuwste album, in samenwerking met de strijkers van het Metropole Orkest, is in de maak. 

Toekomstige leerlingen van 't Muzenhuis zijn bij hem aan het juiste adres. Of het nu gaat om de beginner, die de eerste schreden gaat zetten, de vergevorderde of zelfs de professional, die eens wil ‘bijschaven’, deze kunnen allemaal bij hem terecht!

Alhoewel zijn specialiteit pop en jazzmuziek is, draait hij ook voor klassiek gitaar zijn hand niet om! Zijn ‘liefde’ gaat daarbij met name uit naar BACH!

Wil je alvast ‘in de stemming’ komen, klik dan HIER.

Vincent gaat gitaarles geven in Haarlem en Lisse. Wil jij ook les van Vincent? Schrijf dan hier in!


«   »